STAR WARS X VANS X SANTA CRUZ – Luke, én vagyok az apád! – frissítve!

Star Wars – minden téren támad a Csillagok Háborúja…készítése után több évtizeddel is töretlen népszerűségnek örvend a trilógia és a kései-előzmény-epizódok is. Csakúgy a nevével fémjelzett termékek – nálunk például a Santa Cruz cruzerei és a Vans speciális kollekciója (lentebb)!

A Santa Cruz 2014-2015-re is komolyan gondolja! Darth Vaider cruzere egy már ismert Satna Cruz forma, amit akármikor hozunk, azonnal elvisztek. Az új kerekek fantasztikusak, a nagy és nehézkes longis kerekek helyett kisebb street-hatású kerekekkel szerelték a verdát. Különleges grippezés a tetején és harmonizáló, birodalmi színek jellemzik.
Nagy, határozott és sarkos segge és széles orra van, amitől strapabíró és nagyon jól pattintható!SANTA CRUZ X STAR WARS cruzer 4

Santa Cruz Jammer Cruzer  –  a legfordulékonyabb rakéta, most a birodalmiak egyik emberével az alján.  Fehér tengellyel és vékonyabb, street jellegű, de nagyon puha (78A) kerékkel, ami mindene átmegy és nagyon gurul. Van akkora orra és háta, hogy tudsz vele egy szépet pattintani, így azoknak ajánljuk elsősorban, akik valaha már gurultak vagy tervezik, hogy az ollie-t is megtanulják.SANTA CRUZ X STAR WARS cruzer 3

A kisebb utcai modellek mellett a Santa Cruz a longisoknak is kedvez. A saját meghatározásuk szerint ezek ugyan nem longboardok, hanem cruzerek, de mi maradhatunk egy hagyományos látásmód szerinti LONGBOARD besorolással – legalábbis a családfa tuti ez. Bizonyítja ezt a fordított tengely is, mely nagyon jó érték-arányú Bullet tengely, ami ebben a szegmensben az egyik legjobb minőség. Nem Paris és nem X-Caliber. De az ára sem az. Jól fordul és stabil, nem törik. Színre fújt és széles, stabil 78A-s kerekekkel szerelt. A deszka nehéz, ettől stabil és a kicsi kicktaillel és orral fel tudjuk kapni hajolgatás nélkül. A felülről csavarozott tengelyelhelyezés miatt a súlypont nagyon lent van, ami stabilitást ad és biztonságérzetet nagy sebességnél is – újaknak is. Annyira gyors, hogy be kell hozzá öltözni – Tie-vadásznak!
SANTA CRUZ X STAR WARS cruzer 2Boba Fett, a fejvadász ebben a kollekcióban a kis cruzerről felköltözött a nagy Pintailre. 43,5 collos hosszával ez a legnagyobb darab a kollekcióban. Nehéz, mert kell a stabilitáshoz, ilyen tengelytávval azonban már a masszív lap is elég rugalmas az élvezetes krúzoláshoz. Fordított Bullet tengelyekkel és komoly custom kerekekkel szerelik.
SANTA CRUZ X STAR WARS cruzer 1

Csak gyűjtőknek!
23900.- helyett 18.990.-ért adjuk a Santa Cruz street lapjait. Aki ilyennel pattint trükköket, az nagy forma, de mi nagyon szeretnénk, ha ezek falon kötnének ki, vagy legalább egy nagy-nagy ajándék lehetne valakinek, aki igazán értékeli!
SANTA CRUZ X STAR WARS popsickle decks

Itt most egy kis Vans- kitérő jön, de lejjebb a nyári Santa Cruz komplett gördeszka kollekciója látható / olvasható, ne hagyjátok ki! A cikk legalján egy link lesz a gördeszka választó cikkünkhöz!steg skateboarding 14 fall014

nike vans second012

Vans Era Star Wars  Classic Repeat a második Vans X Star Wars kollaborációs modell, amely megérkezett. Klassikus forma a trilógia ikonikus képeivel – képregény formában!

steg x vans 010

Élénk színei a meghatározó elemek, melyeket a fehér fűzőlyukak, a fekete fűző és a talp fekete csíkjának kontrasztjai erősítenek.

steg x vans 012 steg x vans 015

 

Yoda mester is megjelenik a kollekcióban. Egy Vans Authentic, amely STAR WARS / YODA ALOHA néven fut és a hozzá illő táskát is piacra dobták.steg skateboarding 035 steg skateboarding 037steg skateboarding 030

A Santa Cruz deszkáiról már több fórumon is írtunk …de lentebb néhány szóban összefoglaltuk a sztorit…érdemes átfutni!

complete

Hosszas egyeztetés és újrakezdett tárgyalások után kelt végre életre a Star Wars, valószínűleg minden idők legnagyobb hatású filmeposzának gördeszka verziója. Illetve verziói. Mert a Santa Cruz, miután elkezdte a tárgyalásokat a Lucas filmmel, majd befejezte az időközben eladott cég új tulajdonosával, a szintén nagymenő Disney-csoporttal, azonnal öt komplettet készített a cruzer rajongóknak. Ebből kettő gyakorlatilag a longboard kategóriába tartozik, a többi a cruzer- mini cruzer vagy funboard kategória indulója.  Hogy mi a különbség, azt ITT tudod meg!
A képekre kattintva egy gyors áttekintést adunk a deszkáról.
Kezdjük a legnagyobbtól!SC_SW_Vader_Cruzer_Bottom

A Santa Cruz tipikus pintail lap alakját kölcsönözték ennek a longinak. A hosszanti irányú oldal felhajtások kicsik, mert alapvetően nem akarták túl keményre hangolni…és kényelmesnek is kellett lennie az everidéj júzernek. Rugalmas, pumpálós deszka, a nagy súlya miatt nagyon stabil és a nyolc réteg miatt azért nem annyira rugalmas, hogy ne tudjon komoly sebességgel haladni.

SC_SW_Chewbacca_Cruzer_Bottom
Csubakka a legkülönösebb figura a főszereplők között, a deszkája is pont ilyen lett! Ha tetszik a Pintail deszka, de Neked nagynak tűnik elsőre Darth Vader, akkor ez a Te deszkád! Agresszív cucc, a nagy tail miatt alkalmas a wheelie-kre (hátsó két keréken gurulás), illetve ha valamilyen gördeszkás múlttal rendelkezik a rider, akkor szereti, ha van a deszkának hátulja és meg lehet emelni az első kerekeket egy gyorsabb fordításhoz vagy mentéshez…

SC_SW_BobaFett_Cruzer_Bottom
Na ez az általánosan jól használható városi cruzer! “A-ból B-be szeretnék elgurulni. Néha pattintok egyet. A kocsiba bedobom, hogy közelebb legyen a parkolótól a fodrászom. Eddig két megállót mentem villamossal a villányi úti bolthoz, de már 4-es metróval járok és ezzel csak odagurulok” – deszka.
A wheelbite elkerülése miatt cnc-vel kimart kerékmélyítések, 68-as kerekek, melyek alap 78-as puhaságúak és ahogy ez a teljes kollekcióra igaz, a kerék egyedi gyártású és festésű, hogy igazán Bobás legyen!

SC_SW_Yoda_Cruzer_Bottom
Yoda mindannyiunk kedvenc Jedi lovagja. Igazi bölcs, aki lassan mozog, ha kell akkor viszont aprít. A deszka is rövid, széles, a Santa Cruz már korábban is használta ezt a formát és az USA-ban nagyon sikeres. Már majdnem mini cruzernek mondanám, kicsi orra miatt kicsi a veszély, hogy a kezdő rider rossz helyre lép és orra esik, a kerékjáratok CNC marása miatt nem akad el kanyarodáskor, a kerekek itt is custom kategóriásak színben és formában is. Kényelmes gurulás, nagy hely a lábaknak…és nagyon gyorsan tudsz vele kikerülni mindent.
Ha eddig nem sikerül eldönteni, milyen deszkát szeretnél, akkor azért olvasd el régi cikkünket!!

Jassek Balázs

//

Jassek Balázs

Először a hírhedt Triál deszkával kezdtem el gurulni 1985-ben. Egy barátom tanított meg a nappalinkban, a szőnyegen gurulni. Egy svéd könyv, egy Delta- részlet , majd pár év múlva a Vissza a Jövőbe című film elég volt ahhoz, hogy minden addigi elképzelésemet félre söpörje és kimondjam: Mindig a gördeszkázás közelében szeretnék lenni! Azóta eltelt jó néhány év. Ebben nem mindig vagyok már annyira biztos, de amikor a legtöbb kétség merül fel, akkor az élet megint csak lök egyet és még közelebb kerülök ehhez a "sportághoz". Szabadságmániás idealista vagyok és ez a sportág ezt tökéletesen jelképezi. Ha nem ezt csinálnám, talán motorokat építenék... Az még valami ehhez közeli dolgot adhat! :)))

One thought on “STAR WARS X VANS X SANTA CRUZ – Luke, én vagyok az apád! – frissítve!

Vélemény, hozzászólás?