steg skateboarding - cruzers-100

Cruzer gördeszka szemle – frissítve

Komplett gördeszka. Cruzer… Sok fajtája van, azt már tudjuk. Ha még nem vagy tisztában vele, hogy mit is szeretnél, olvasd el a NAGY GÖRDESZKAVÁLASZTÓ CIKKET!
Ha azt sem tudod, hogy mi a Longboard és a Cruzer között a különbség, akkor van egy másik cikkünk is!
Ha ettől sem leszel okosabbm az azért van, mert néha a határok ÖSSZEMOSÓDNAK!
Mint a LONG ISLAND és GLOBE legújabb szállítmányaiban, amiről most írok. steg skateboarding - cruzers-138
Kiszedtem a kínálatból néhány deszkát, ami méretét és felhasználását tekintve is a mindenhova jó kategória – igen, nincs olyan, ami mindenhova jó (akkor elolvastad a cikket) de ezek a szélesebb körben használható cruzerek, amik már-már a longboard kategóriába is beleesnek!steg skateboarding - cruzers-131

De szépek, gyorsak, van bennük pár nagyon szép megoldás és a komplett cruzer piacon abba az ár tartományba esnek, ami ERŐSEN AJÁNLOTT cimkét jelent….a minőséggel együtt vizsgálva!steg skateboarding - cruzers-136

Rövid orr, vékony és könnyű lap erősített szerkezettel. Amitől fura a járgány (jó értelemben), az a “fordított” tengely, ami ennél a méretnél még nem feltétlen követelmény, ha egy cruzerről beszélünk. Mutatós és szépen kidolgozott verda.
steg skateboarding - cruzers-137

A ragasztó rétegbe közvetlenül felhordott grip erős és tartós. Ha cserélni kellene a gripet, akkor fájna a meló, de egy átlag városi cirkálón ez a bevonat élethosszig tart. Amikor pedig lekoptattad – akkor már ráteheted a MOB Coarse gripet nagyobb gondok nélkül.

steg skateboarding - cruzers-145
Szintén szép nagy kicktail, szintén fordított tengely, nagy cruzer kerekek és dögös szín. 50 alatt egy jó választás lehet. Városban, parkban, kerékpár utakon és Balcsira is. A gripezése is szép munka, de azt elfelejtettem lefotózni.
Ha idáig olvastál és facebook oldalunkon jelzed azonnal küldök róla képeket 😉

steg skateboarding - cruzers-147
Valódi műremek. Ha a faladra akarnál cruzert, ilyet akarnál. Ha bútort cserélnél, ilyenre cserélnéd. Ha nem – akkor ilyen bútorod van. A Globe Blazer sorozata mindig sok színben jön ki, idén ez a kicsi Blazerek között a legszebb – szerintünk :) Félig mártott, fölötte pácolt fa, szépen CNC-zett kerék járatok és igényes feliratozás. A 30 coll alatti kategóriában ez nagyon jó deszka.steg skateboarding - cruzers-148

Globe Blazer cruzer walnut – az ára már magasabb, a Globe sokáig lent tartotta az árakat, de most ez a modell is a 40 fölötti kategóriában van. Nézőpont kérdése.steg skateboarding - cruzers-149

Igényes gripelés : Elöl szórt hátul ragasztott és vágott grip. A csere itt is komoly workshop, de ez a pont messze van még!steg skateboarding - cruzers-151

Új színek és új árszintek a kínálatban! Globe Blazer 26″ komplett cruzerek érkeztek A lenti képen a közeli egy imserős, a WALNUT színállás. Egyedi kiegészítők, igényes betétek és anyagfelhasználása miatt drágább.
Globe Blazer walnut 46.990.-
A világos egy bambuszból készült darab. A bambusz nagyon rugalmas, így jó tulajdonságú deszkát kapsz kézhez…ami hiába rövid, kényelmesen rugalmas lesz.
Globe Blazer bamboo/almond 39.990.-
A legtávolabbi verzió a walnut kistesója. Különleges díszek nélkül, de csodás pácolással és a BLAZER tipikus ferde mártott festését kapta. Globe Blazer teak/monsterrat
37.990.-

globe blazer 26 - in steg-100
globe blazer 26 - in steg-115

Kisebb hajtások, rövid orr, “normál” gördeszka tengely. STÉG matrica jár hozzá! :)steg skateboarding - cruzers-155

Nagy Cruzer –  a Globe BIG Blazer a kicsi tökéletes mása – de már a 32 collos mérettartományban van.steg skateboarding - cruzers-157 Jól használható, nagy és masszív tail (segg) segít felkapni és a “nagyoknak” már sörnyitó is dukál a deszka aljára.  forma és előfeszítés ugyanaz, a konkáv itt is kicsi…gyakorlati haszna nem lenne és így kényelmesebb…illetve még rugalmasabb is a deszka.steg skateboarding - cruzers-156Sörnyitót a nagytesónak! Ezt azért kapta, mert a Globe még nem tudja, hogy a STÉG söre csavarós kupakkal kerül forgalomba! Jövőre tuti leveszik! 😀steg skateboarding - cruzers-158

Nagy Cruzer –  GLOBE Big Blazer. Teljes grip. Nem olyan mutatós, mint a kistesón, de a funkció itt már hangsúlyosabb.
Hamarosan további modelleket teszek fel, de addig nézz körül további deszkákért ITT!

globe blazer 26 - in steg-106
globe blazer 26 - in steg-108
globe blazer 26 - in steg-100

Ez a szép zöld fekete modell most került a bolt kínálatába. Csapj le rá!

steg skateboarding - cruzers-101

További híreink … közkívánatra…rengeteg műanyag cruzer érkezett a Long Islandtől. 19990.- től kaphatsz egy olyan műanyag deszkát, amelynek merevsége már megfelelő, a festések és a kidolgozás szép és jó komponensekkel szerelik. Nem törhetetlen –  de nem is 42 ezer forint!
Várunk a veszprémi STÉGBEN!

FRISSÍTÉS: Befotóztam Nektek a teljes modell palettát. Íme néhány kép:17 steg féatshots-143

Directional – azaz olyan forma, amivel alapvetően egy irányba haladsz. Nagyon kedvelt modell és már igazi longboard kategória. Technikai adatlapja gazdag és hosszú lenne. A kidolgozás minősége első látásra szembetűnik. A lap alján, a dekor festés alatt még egy dombor nyomás is megbújik. Kerekei 70mm-esek és 78-as keménységűek, ami z átlag “közlekedős” kategória. A tengely top-mount, azaz felülről szerelt, így a súlypont alacsonyabban helyezkedik el.
17 steg féatshots-141

A gripezés nagyon szép munka és jó részén újrahasznosított anyagból készült. Elöl egy kis fém lapka van a lapba nyomva.17 steg féatshots-144

Igényes részletek.17 steg féatshots-145

A konkáv – azaz az oldalsó felhajtások nem nagyok. Nem kellett túl merevíteni, ez kényelmes guruláshoz lett kitalálva.17 steg féatshots-166 Globe Prowler Cruiser – 38,5 collos méreténél fogva a cruzer és a longboard határán játszik ez a kecses darab. 9 rétegű kemény juharból készült.17 steg féatshots-156 Művészi kidolgozás, sok kézimunka és kivágott kerékjáratok… 17 steg féatshots-157 A grafika határozottan feminin. Nekem…szerinted? A kerekek azonban 83-as keménységűek, ami már agresszívabb…de formájuknál fogva azért ezek sem a csúsztatásra készültek.17 steg féatshots-158 United by Fate 17 steg féatshots-159 Íme a top-mount kivitel, azaz amikor a tengelyt felülről szerelik a lapra. A baseplate helye mélyített, így nem zavar.17 steg féatshots-160A grip itt a deszkára közvetlenül felvitt réteg, alatta a művészi dekor és a csodás faerezet látszik.17 steg féatshots-217 Globe Arcadia Cruiser a hivatalos neve …de nekünk a kereső motorok miatt ( :) ) cruzer. a kicktail nincs felhajtva, a konkáv láthatóan finom. 17 steg féatshots-213 Meglepően nagy, 76 mm-es és 78-as keménységű kerekeket kapott és a gyári SLANT függőket, amik itt is 180 mm-esek.17 steg féatshots-215 Darázs dekor és ragasztott gyantás gripezés. 9,5 coll szélesség és 36 coll hosszúság. A CRUZER méret etalonja.17 steg féatshots-211A festés egyszerű, uniszex és elegáns. Cnc-marással kialakított kerék járatok biztosítják, hogy nagyobb kanyarnál ne harapjon bele a kerék a lapba. A tengelyek hagyományosan alulról szereltek.17 steg féatshots-243 Teljesen más kategóriájúak a FLIP cruzer deszkái. A tengelyek a mini és midi cruzerekről ismert, házon belül gyártott darabok. Nem egy Indy, de a komplett deszka ára nem is engedné az Indyt, ráadásul egészen más karaktert kíván ez a fordulékony és viszonylag kicsi cruzer komplett. 8 coll széles és 32 collnál alig hosszabb, ami kb egy normál gördeszka mérete –  de ez fordulékonyabb és a 78-as nagy kerekek mindenen átmennek.
Flip Eyeball Cruzer green17 steg féatshots-244A nagyobb tesó szintén a Fliptől
Flip Eyeball Cruzer blue. 9 coll széles és 32,5 coll hosszú a gördeszka. Ugyanazok a tengelyek és kerekek vannak rajta, mint a kistesón….ahogy a Globe Blazer cruzer sorozatnál is láthattuk.17 steg féatshots-240 A kisebbik Eyeball Cruzerrel egyenesági viszont ápol a Flip egyik kedvenc témája, a MUSHROOM. 8 collos, mintha csak egy kisebb street lap lenne, mártott festése inkább vicces és használható, mint gyűjtői vagy művészi. Kidolgozása funkcionális és ez az árán is megmutatkozik!17 steg féatshots-241Kis zetor :)))) Nem karcsú, de mindenhol elmegy, nagyot fordul és ár-érték aránya nagyon jó. Nem utolsó sorban a FLIP nevet videli, amit az az NHS nevű disztribució jegyez, ami többek között az Independent vagy a Santa Cruz neveket is!steg skateboarding - cruzers-125Apropó! Ha a cruzer szót említjük, akkor a Santa Cruz kell, hog elsőként eszünkbe jusson! A világ talán legnagyobb cruzer gyártó cége a Santa Cruz. A képen látható Santa Cruz RASTA DOT JAMMER MID cruzer 9,22 coll széles és 33 collos hosszúságával kicsi cruzer, de ezt azoknak szánták, akik újrakezdenek, akik pattintani is akarnak és neik igazi behemót :) De jóságos.
Neki is van ám testvére,  Classic Strip Jammer Mid cruzer néven egy technikailag egyező típust tartunk is – más festéssel.

santa cruz cruzers x steg-110
santa cruz cruzers x steg-103
santa cruz cruzers x steg-116
santa cruz cruzers x steg-114
santa cruz cruzers x steg-115
santa cruz cruzers x steg-117

Várunk, hogy körülnézz!

Jassek Balázs

Először a hírhedt Triál deszkával kezdtem el gurulni 1985-ben. Egy barátom tanított meg a nappalinkban, a szőnyegen gurulni. Egy svéd könyv, egy Delta- részlet , majd pár év múlva a Vissza a Jövőbe című film elég volt ahhoz, hogy minden addigi elképzelésemet félre söpörje és kimondjam: Mindig a gördeszkázás közelében szeretnék lenni! Azóta eltelt jó néhány év. Ebben nem mindig vagyok már annyira biztos, de amikor a legtöbb kétség merül fel, akkor az élet megint csak lök egyet és még közelebb kerülök ehhez a "sportághoz". Szabadságmániás idealista vagyok és ez a sportág ezt tökéletesen jelképezi. Ha nem ezt csinálnám, talán motorokat építenék... Az még valami ehhez közeli dolgot adhat! :)))

Vélemény, hozzászólás?