Ha szakszavakkal magyaráznák el, mit tud egy Ferrari, nem sokat értenénk belőle. Csak azt tudjuk, hogy nagyon gyors és nagyon szép...mi a helyzet a napszemüvegek Ferrarijával?

Oakley napszemüveg – Űrtechnológia a Stégben!

A veszprémi Stég egyik kiemelt terméke az Oakley napszemüveg. Már tizenkét éve tartjuk az Oakley szemüvegeket az üzletben és jó néhány évünk telt el azzal, hogy elmagyarázzuk, MIÉRT OAKLEY, miért nem valami más kell vásárlóinknak.

A hosszú idő alatt az Oakley nagy márka lett, de szeretnénk, ha vevőink tudnák, MIÉRT veszik meg a közép és magas árkategóriájú szemüvegeket. main_OO9102-26_holbrook_matte-black-violet-iridium_001_60991_png_heroxl

Sokunkban felvetődik a kérdés, miért áldozzunk több tízezer forintot egy napszemüvegre, ha néhány száz forintért is megkapjuk azt valamely utcai árusnál?

A ma embere kutatások szerint az érzékelése legnagyobb részét a látáson keresztül tapasztalja.main_OO9262-05_sliver_polished-black-24k-iridium_001_68445_png_heroxl

Hallásunk, szaglásunk és tapintásunk háttérbe szorult, látásunk a rengeteg impulzus ellenére, vagy talán éppen ezért rettenetesen fontossá vált….közhely, hogy ömlik ránk az információ és ennek legnagyobb része képek formájában.main_OO9272-07_catalyst_matte-black-ruby-iridium_001_69156_png_heroxl

Látásunk védelmét tehát nem érdemes bizonytalan alapokra helyezni.
Általában azt ajánljuk: Oszd el a napszemüveg árát napokra vagy évekre lebontva. Ameddig vigyázol rá, amíg használod, a látásodat óvja.
Ha innen nézzük a napszemüveg árát, akkor nem is olyan magas, ugye?
main_OO9272-09_catalyst_black-matte-black-iridium-polarized_001_86890_png_heroxl

Ma a világon valószínűleg az egyetlen olyan cég az OAKLEY, mely a gyártást elejétől a végéig saját gyárában, zárt ajtók mögött, különlegesen védett technológiával végzi. Szemüvegeiben szabadalmak sokasága jelenik meg és az XYZ OPTICS technológia segítségével teljesen torzításmentes képet biztosít.

A lencsék anyaga is saját szabadalom, fantázianeve PLUTONITE, mely polikarbonát lencse különleges tulajdonságokkal felvértezve.main_OO9341-1357_sliver-xl_sapphire-fade-prizm-sapphire-polarized_001_115559_png_heroxl

Azt tehát nyugodtan leszögezhetjük:

Korántsem azért vesszük az Oakley szemvédő eszközeit – ahogy mi napszemüveg helyett hívjuk – mert „cool”!

Az csak hab a tortán!main_OO9362-0155_reverie_polished-black-grey_001_115339_png_heroxl

 

Oakley High Definition Optics® (HDO®)

 

  1. A PLUTONITE lencseanyag felülmúlhatatlan optikai tisztaságot, kényelemet és védelmet nyújt az ütések és az UV sugárzás ellen. Ultrakönnyű és ellenálló anyag!

 

  1. Az IRIDIUM lencsebevonat minimalizálja a zavaró visszatükröződéseket, optimalizálja a kontrasztokat és a változó fényviszonyokhoz történő alkalmazkodást.

 

  1. ÜTÉSVÉDELEM – A PLUTONITE lencseanyag felülmúlhatatlan védelmet nyújt a nagysebességű és nagy erejű ütésekkel szemben. A védelem foka minden ANSI (Amerikai Szabványügyi Hivatal) szabványértéket meghalad.

 

  1. UV VÉDELEM – Strukturálisan van beágyazva az Oakley PLUTONITE lencseanyagba, mely 100%-ban blokkolja az összes UVA, UVB, UVC és a káros, ultraviola sugárzást. Tehát ez nem egy vékony felületi réteg, amely karcolódik, és védtelenné teszi a kitágult pupillákat a beszűrődő sugarakkal szemben. A védelmet nem befolyásolja a lencse színe, tehát az átlátszó Oakley lencse is véd az összes UV fény ellen.

 

  1. POLARIZÁCIÓ – Egy folyékony fúzión keresztül megvalósuló technológia; általa a fényes felszínek tükröződéseit, csillogásait minimalizálja, optikai torzítás nélkül. Az Oakley polarizációs technológiájában a túlnyomásos öntvényezés módszerét alkalmazza, a lehető legtökéletesebb optikai tisztaság, a legjobb teljesítmény és tartósság érdekében.

 

Kik használják az Oakley szemüvegeket?
Első sorban élsportolók számára készült és azok tudják kamatoztatni prémium tulajdonságait, akiknek fontos, hogy AZT lássák, ami előttük van és ODA lássák, ahol van! A különböző lencse technológiák és színek miatt széles körben elterjedt az Oakley szemüveg.
Árulunk horgászoknak és hajósoknak, sofőröknek és az autózás és a motorsportok szerelmeseinek általában, de vendégeink között látjuk a gördeszkásokat, wakeboard rajongókat is és igen, ma az Oakley egyfajta státusz szimbólum is, ami nem egy képzelt nimbuszt, de sokkal inkább valós teszteken és tapasztalatokon alapuló hírnevet jelent.

 

Jassek Balázs

Először a hírhedt Triál deszkával kezdtem el gurulni 1985-ben. Egy barátom tanított meg a nappalinkban, a szőnyegen gurulni. Egy svéd könyv, egy Delta- részlet , majd pár év múlva a Vissza a Jövőbe című film elég volt ahhoz, hogy minden addigi elképzelésemet félre söpörje és kimondjam: Mindig a gördeszkázás közelében szeretnék lenni! Azóta eltelt jó néhány év. Ebben nem mindig vagyok már annyira biztos, de amikor a legtöbb kétség merül fel, akkor az élet megint csak lök egyet és még közelebb kerülök ehhez a "sportághoz". Szabadságmániás idealista vagyok és ez a sportág ezt tökéletesen jelképezi. Ha nem ezt csinálnám, talán motorokat építenék... Az még valami ehhez közeli dolgot adhat! :)))

Vélemény, hozzászólás?